Procesoperatør med pharmaspeciale

Se og hør mere om uddannelsen på 1 minut.

Er du frisk på en uddannelse der, gennem både praktiske opgaver på arbejdspladsen og skolegang til lærlingeløn, åbner døre til et bredt udsnit af spændende virksomheder indenfor medicin- og fødevareproduktion?

En tidssvarende uddannelse
Novo Nordisk har i samarbejde med Industriens Uddannelser, Erhvervsskolerne og medicinalindustrien udviklet en ny og tidssvarende Pharmauddannelse som ligger som et speciale i Procesoperatøruddannelsen. 

Medicinalindustrien er en spændende branche, som kræver en høj grad af professionalisme, disciplin og ansvarlighed – og så er den fortsat i rivende udvikling. Du kommer til at være med til at arbejde med topmoderne produktion og sikre medicin i verdensklasse. 

Hvad du skal lave

Pharmauddannelsen er til dig, som gerne vil arbejde med produktion i medicinalindustrien. En operatør med en pharmauddannelse har ansvaret for, at der produceres i forhold til skrappe myndighedskrav, som gælder for produktion af lægemidler - til aftalt tid - i den rigtige kvalitet og uden ressourcespild.

En vigtig del af arbejdet er at holde anlæg og maskiner i gang, at overvåge produktionen, at forebygge og løse tekniske problemer, samt løbende kontrollere kvaliteten og sikre at der leves op til beskrevne krav. Du lærer at finde og rette fejl på produktionsanlæg og hjælper med at forbedre produktionen.

Produktionsanlæggene kører som regel hele døgnet, og du skal derfor som procesoperatør være indstillet på skifteholdsarbejde.

Uddannelsen er en specialeretning indenfor procesoperatøruddannelsen og består af fag som:

  • Styring af produktionsanlæg og produktionsmaskiner både i basis- og færdigvareproduktion, her også vedligehold, fejlfinding og dokumentation
  • Sikkerhed, miljø og arbejdsmiljø
  • GMP, kvalitetsstyring, skriftlig dokumentation, laboratoriekendskab, kvalificering/validering, produktionshygiejne samt arbejde med sterile produktionsprocesser i pharmaindustrien.
  • Pharma branche- og produktkendskab.
  • Kemi, mikrobiologi, matematik, procesfysik og engelsk
  • IT styresystemer og brugerprogrammer
  • LEAN – effektiviseringsmetoder og redskaber
  • Forretningsforståelse, samarbejdstræning og personlig udvikling

Fakta om forløbet
Som gældende for alle erhvervsuddannelser starter også denne uddannelse med et grundforløb på ½-1 år. Derefter er der et efterfølgende hovedforløb med en kombination af et spændende praktikforløb i en pharmavirksomhed og skoleophold. Hovedforløbet varer omkring 3½ år.

For at tage pharmauddannelsen skal du først tage procesoperatør grundforløbet og derefter vælger du pharma som hovedforløb.

Pharmauddannelsen kan også tages som et EUX-forløb – læs mere her

Mulighed for udenlandsk rotation
Novo Nordisk vil allerede fra 2018 begynde at tage pharmalærlinge ind i praktikforløb på vores forskellige produktionssites. Praktikforløbet er opbygget så du mellem skoleperioderne får den bedste træning i forhold til både dybde og bredde. Der kan være mulighed for at arbejde/tilbringe en af praktikperioderne på et af vores udenlandske sites f.eks. i USA.

Noget for dig? Kontakt os nu
Hør mere om uddannelsen og tilkendegiv din interesse. Kontakt projektleder Lone G. Colding.

Pharma_middle_2

Værd at vide


Krav:
Du skal først tage grundforløbet som procesoperatør. Derefter kan du vælge hovedforløb med pharma speciale.

Nysgerrig? 
Hør mere om uddannelsen. Kontakt projektleder Lone G. Colding.

Startdato

1. september 2020

Næste gang vi søger procesoperatører med pharmaspeciale er foråret 2020 med start 1. september 2020.

 

Uddannelsesoversigt

På denne side får du nemt og hurtigt overblik over de uddannelser som vi tilbyder.

Se oversigt

Ønsker du at vide mere

Ønsker du at vide mere, er du velkommen til at kontakte os på:

elever@novonordisk.com