Kort om Novo Nordisk

Novo Nordisk udvikler, fremstiller og markedsfører farmaceutiske produkter og serviceydelser, som gør en væsentlig forskel for patienter, behandlere og samfundet. Vi er førende på verdensplan indenfor behandling af diabetes

Et eksempel på et produkt, der gør en forskel for millioner af mennesker, er insulinpennen. Den er fremstillet af Novo Nordisk og er et af branchens mest avancerede systemer til dosering af insulin.

Pennen udgør et stort fremskridt for diabetespatienter, der er afhængige af daglige indsprøjtninger.
Vi forsker samtidig i, hvordan man på længere sigt helt kan overvinde sygdommen.

Diabetes har vores største fokus, men vi udvikler også nogle af verdens førende lægemidler til behandling af blødersygdomme og vækstforstyrrelser. 
 

Flekstid og fritid

Novo Nordisk behandler sine medarbejdere godt. Det har vi ry (*) for. Som elev får du adgang til en række medarbejdergoder, lige fra flekstid til fritidscenter.

Med flekstid får du mulighed for at få indflydelse på fordelingen af dine 37 timer om ugen. Du har en uges feriefridage og kan få betalt frihed ved eksaminer.

Novo Nordisk i Bagsværd og Kalundborg har fritidscentre med tilbud om sport, motion og socialt samvær i cafeen efter fyraften.

Vi har vores eget sundhedsprogram, NovoHealth, hvor du bl.a. kan få lagt et sundhedsprogram og deltage i en masse sportsaktiviteter, for eksempel Novo Nordisk-løbet rundt om Bagsværd Sø eller vores eget Novo Nordisk-"Vild med dans".

(*) Vores omdømme i offentligheden ligger i toppen. Vi scorer højt i de målinger, som bliver foretaget fire gange om året af analysefirmaet Reputation Institute.
 

Kort om diabetes

Har man diabetes, kan kroppen ikke producere insulin nok. Insulin er det stof, som gør, at cellerne kan optage sukker, og uden sukker fungerer de ikke.

Der er to slags diabetes: type 1, som man får som barn eller ung, og type 2, som kan ramme alle aldersgrupper. Type 2 kan holdes nede et stykke tid med motion og rigtig kost.

Begge typer diabetikere har brug for ekstra insulin for at kunne leve normalt.