News

Ny analyse viser, at Victoza® (liraglutid) har større effekt ved tidlig brug i behandling af type 2-diabetes (3 October 2012)

English version
Læs meddelelsen i pdf-format

Berlin, Tyskland – En ny retrospektiv analyse viser, at patienter med et baseline-niveau for langtidsblodsukkeret (HbA1c) på under 8,5%, som har haft diabetes i kortere tid (<4,9 år), og som tidligere er blevet behandlet med et enkelt diabeteslægemiddel eller kostændring, har størst sandsynlighed for at opnå HbA1c<7% uden vægtøgning og uden hypoglykæmi (lavt blodsukker) i løbet af 26 ugers behandling med liraglutid 1,8 mg.1 Analysen omfatter data fra syv kliniske fase 3-studier og bliver nu præsenteret på det 48. årsmøde i den europæiske diabetesorganisation European Association for the Study of Diabetes (EASD) i Berlin, Tyskland.

"Vi ved fra klinisk praksis, at liraglutid har stor effekt i forhold til at regulere blodsukkeret og som en yderligere fordel også giver vægttab," siger dr. Vanita Aroda, physician investigator fra MedStar Health Research Institute, Hyattsville, USA. "Disse nye resultater viser, at der er større sandsynlighed for at opnå det anbefalede blodsukkermål (HbA1c<7%) uden vægtøgning og uden for lavt blodsukker, når liraglutid anvendes tidligere i behandlingen af type 2-diabetes."

Den nye retrospektive analyse vurderer kliniske forsøgsdata fra 1.530 type 2-diabetikere med det formål at identificere indikatorer for størst behandlingseffekt ved brug af liraglutid. Patienter, der nåede et sammensat effektmål på HbA1c<7% uden vægtøgning og uden hypoglykæmi* i løbet af 26 uger blev defineret som såkaldte responders i denne analyse.

Hovedkonklusionerne fra analysen er bl.a.1:

 • I alt 34% af patienter, der blev behandlet med liraglutid 1,8 mg, nåede det prædefinerede sammensatte effektmål i den retrospektive analyse.
 • Der var flere patienter med HbA1c<8,5% ved studiets begyndelse, der nåede det sammensatte effektmål, i forhold til patienter med HbA1c=8,5% (henholdsvis 46% og 19% responders, p<0,0001).
 • Der var flere patienter med HbA1c<8,5% ved studiets begyndelse, som tidligere var blevet behandlet med et enkelt diabeteslægemiddel eller kostændring, der nåede det sammensatte effektmål, i forhold til patienter, der havde fået kombinationsbehandling (henholdsvis 56% og 36% responders, p<0,0001).
 • I en anden undergruppe af kvindelige patienter var der flere patienter med HbA1c<8,5% ved studiets start, som tidligere var blevet behandlet med et enkelt diabeteslægemiddel eller kostændring, og som havde haft diabetes i kortere tid (<4,9 år), der nåede det sammensatte effektmål, i forhold til patienter, der havde haft diabetes i længere tid (=4,9 år), henholdsvis 74% og 49% responders (p=0,013).
 • Om Victoza®

  Victoza® er en human GLP-1-analog (glukagonlignende peptid-1) med en aminosyresekvens, der har 97% lighed med det GLP-1, kroppen selv producerer. Ligesom naturligt GLP-1 virker Victoza® ved at stimulere betacellerne til at frigive insulin og ved at undertrykke glukagonsekretionen fra alfacellerne, når blodsukkerniveauet er højt. Som følge af denne glukoseafhængige virkningsmekanisme er Victoza® forbundet med en lav forekomst af hypoglykæmi (lavt blodsukker). Den blodsukkersænkende mekanisme involverer også en forsinkelse i mavesækkens tømning.

  Victoza® blev godkendt af Europa-Kommissionen i samtlige 27 EU-medlemslande den 30. juni 2009. I Europa er Victoza® godkendt til behandling af voksne med type 2-diabetes til regulering af blodsukkerniveauet, i kombination med metformin og/eller sulfonylurinstof eller metformin og et thiazolidindion. Den 25. januar 2010 blev Victoza® godkendt i USA som supplement til diæt og motion med det formål at forbedre blodsukkerreguleringen hos voksne med type 2-diabetes. Victoza® er lanceret i flere end 50 lande verden over. Siden lanceringen i 2009 er Victoza® blevet ordineret til mere end en halv million patienter.

  Det kliniske fase 3-program for Victoza®

  Da Victoza® er den første GLP-1-analog til dosering en gang dagligt til behandling af type 2-diabetes, er sikkerhed og effekt blevet grundigt undersøgt i studier, der har omfattet flere end 6.000 mennesker overalt i verden. De seks studier i det kliniske udviklingsprogram LEAD™ (Liraglutide Effect and Action in Diabetes) sammenlignede Victoza® med en række almindeligt anvendte diabeteslægemidler fra forskellige klasser: SU (glimepirid), TZD (rosiglitazon), insulin (glargin) og GLP-1 (exenatid BiD).2 Ud over LEAD™ studierne er det i et sammenligningsstudie vist, at Victoza® er bedre til at reducere HbA1c og vægt end den almindeligt anvendte DPP-4-hæmmer sitagliptin.2

  Yderligere information:

  Medier:

  Investorer:

  Katrine Rud von Sperling

  Kasper Roseeuw Poulsen

  Tlf.: 4442 6718

  Tlf.: 4442 4303

  krsp@novonordisk.com

  krop@novonordisk.com

  Frank Daniel Mersebach

  Tlf.: 4442 0604

  fdni@novonordisk.com

  Lars Borup Jacobsen

  Tlf.: 3075 3479

  lbpj@novonordisk.com

  * Hypoglykæmi er primært observeret, når Victoza® kombineres med et sulfonylurinstof

  Referencer

  1. Ratner R et al. Identifying predictors of response to liraglutide in type 2 diabetes using recursive partitioning analysis; presented at European Association for the Study of Diabetes 2012
  2. Victoza® Summary of Product Characteristics (2012) http://www.medicines.org.uk/EMC/medicine/21986/SPC/Victoza+6+mg+ml+solution+for+injection+in+pre-filled+pen Accessed on 24/08/2012
  3. Internal Calculations based on IMS Midas Quantum data, May 2012
  4. Novo Nordisk data on file

 •  
Search for Danish versions and earlier news releases:

Language
Year
Month
Type
Search for:

Search
 •  
 •  

Sign up for the latest news from Novo Nordisk

SMS/e-mail

Twitter

Facebook

RSS feeds

 
 •  
 •  
Pipeline
 •  
 •  
Click here to go to the download centre to download presenations, reports or magazines
 •